Boeren met Klasse in de lift op 26 juni

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

‘Boeren met Klasse’ zit in de lift. Dit provinciaal netwerk bundelt momenteel 98 Vlaams-Brabantse land- en tuinbouwbedrijven die hun deuren openzetten voor groeps- en klasbezoeken. Dat is een verdubbeling ten opzichte van de start. Ook het aantal bezoekers zit in een stijgende lijn.

Ook het aantal bezoekers zit in een stijgende lijn. Vorig jaar waren er dat 22.000, wat het totaal aantal brengt op 160.000 bezoekers. ‘Boeren met Klasse’ breidt zijn activiteiten ook uit met o.m. boerderijkampen of kinderfeestjes. Op 26 juni wordt acht jaar ‘Boeren met Klasse’ voorgesteld in de Quina Hoeve in Tielt-Winge, één van de nieuwe leden van het netwerk.

‘We willen via ‘Boeren met Klasse’ de afstand tussen de landbouwers en de consumenten verkleinen. Ook in de klas zit er niet altijd een boerenzoon of -dochter meer. De formule is een succes. Dit jaar sloten twintig nieuwe bedrijven zich aan’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor land- en tuinbouw.

Op 26 juni om 11.30 uur stelt gedeputeerde Monique Swinnen 8 jaar ‘Boeren met Klasse’ voor. Ze geeft een overzicht van het aantal leden, de bezoekers en de nieuwe activiteiten. Daarna is er een bezoek aan de Quina Hoeve in Kiezegemstraat 15A in Sint-Joris-Winge (Tielt-Winge)

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer