Blijft OHL in Vlaamse handen?

Vijf Vlaamse ondernemers hebben een bod gedaan op voetbalclub Oud-Heverlee Leuven, dit als tegenzet op een mogelijke Chinese overname. De groep “OHL op Dreef” is al verschillende weken actief in de weer om een goed alternatief te vinden op het bod van de Chinese investeringsgroep rond zakenman Jian Lizhang.

Door een eerdere deal met de Chinese investeringsgroep kan OHL tot 30 juni enkel met hen onderhandelen. Tenzij de Chinezen zich opeens zouden terugtrekken. Het stadsbestuur gaf eerder al te kennen dat ze liever opteren voor van de fusieclub. Leuven is immers eigenaar van het stadion en gaf een lening van tien miljoen euro, die het kan terugvorderen van de nieuwe eigenaar. Het bod van de Aziaten zou echter aanzienlijk hoger liggen in vergelijking met het “plaatselijke” bod. Indien OHL en de Chinese groep morgen tot een overkomst komen, dan valt er verder weinig in de pap te brokken voor andere geïnteresseerden.

De vijf kandidaat-overnemers zijn overigens Jean-Baptiste Claes (stichter van kledijketen JBC), Bart De Smet (CEO bij verzekeraar Ageas), Bob Verbeeck (Golazo), Walter Vangoidsenhoven (horeca- en vastondernemer) en Michel Vanstallen (voorzitter Dorian Groep).

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer