Blijft OHL dan toch in Vlaamse handen?

Het ziet er naar uit dat voetbalclub OHL dan toch in Vlaamse handen blijft. Lange tijd was er sprake van dat OHL zou overgenomen worden door een Chinese investeringsmaatschappij, maar dat zagen de trouwe supporters van de club niet zitten. Een groepje bundelde de krachten en zocht – en vond – investeerders om een tegenaanbod uit te brengen.

Er was nochtans al een voorakkoord over het Chinese bod, maar de belangengroep die zich ‘OHL op dreef’ noemt, gaf de moed niet zomaar op. Ze gingen op zoek naar Vlaamse investeerders en ondernemers die in de club wilden investeren. Intussen is er een principieel akkoord over de overname van de club, en die wordt nog deze week gefinaliseerd.

‘OHL op dreef’ is een groep trouwe supporters van OHL. Maar vooral: het gaat om invloedrijke Leuvenaars – zoals sportmensen, medici en advocaten – die hun bekendheid graag in de strijd gooien om hun voetbalclub niet in buitenlandse handen te laten vallen. Het gaat onder andere om Mike Naert (Het Depot), Bjorn Ruytinx (ex-OHL), Lien Degol (stiliste), Michael Schouwaerts (Sportoase), Kris Hoflack (VTM), Elke Neuville (De Chinezen) en Dries Mertens (Rode Duivel).

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans