Blauwput Omnisport viert 125-jarig bestaan met feestjaar

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Blauwput Omnisport viert dit jaar haar 125-jarig bestaan. Dat doet ze met een uitgebreid feestjaar. Afgelopen zondag vond er een familiedag plaats, op 21 mei volgt een grote slotshow.

“Ons ledenaantal zal dit jaar net niet de grens van 1.900 leden halen”, klinkt het bij Blauwput Omnisport. “Ongeveer 12 procent van onze leden is jonger dan 6 jaar, meer dan 12 procent van alle sportcheques van de Leuvense sportdienst voor vierde-wereldleden wordt door onze sportclub ingediend en meer dan 12 procent van onze leden is vrouwelijk en ouder dan 20 jaar. Wij bieden sport aan vanaf 3 jaar tot en met seniorengym voor mannen en slowgym voor 60-plussers. Daarnaast is onze club een naam in de turnwereld. Blauwput Omnisport levert al meer dan 60 jaar op regelmatige basis topgymnasten af met de laatste jaren als absoluut hoogtepunt Donna-Donny Truyens en Jimmy Verbaeys.”

Dit jaar viert de club zijn 125-jarig bestaan. De festiviteiten startten al in september. Sindsdien wordt er elke maand een wedstrijd georganiseerd waarmee leden kans maken om hun lidgeld terug te winnen. Zo moesten ze in december een mooie kerstfoto – tijdens het sporten – insturen. Deze en vorige maand stond er een schattenjacht op het programma. Afgelopen zondag vond er dan weer een grote familiedag plaats in Kessel-Lo. Het feestjaar wordt afgesloten met een grote slotshow op 21 mei. Meer info: www.blauwputomnisport.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans