Bijna 2.800 bezoekers voor vijfde editie Winefair

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Afgelopen weekend vond in Hal 5 in Kessel-Lo de vijfde editie van Winefair plaats. De nieuwe locatie en het aangepaste concept werden duidelijk gesmaakt. In drie dagen zakten bijna 2.800 mensen af naar de beurs. “Een groot succes”, vindt organisator Stefan Frissen.

Winefair vond de voorbije jaren telkens plaats in de Leuvense Brabanthal, maar deze keer besloot de organisatie meer in te zetten op beleving en de beurs te verhuizen naar dé Leuvense hotspot van het moment, Hal 5. Ook het concept werd lichtjes aangepast: Winefair ging van een klassieke wijnbeurs naar een wine & food festival.

De nieuwe locatie en het aangepaste concept sloegen duidelijk aan bij het grote publiek, want dat liep afgelopen weekend massaal langs in Hal 5. “Het was een super editie”, zegt organisator Stefan Frissen enthousiast. “In totaal kwamen er bijna 2.800 mensen langs. Vrijdagavond waren de tickets zelfs allemaal uitverkocht. Maar ook zaterdag en zondag werd de beurs overrompeld door wijnliefhebbers.”

“Wat me opviel – en wat een enorme opsteker is – is dat veel jongeren hun weg vonden naar Winefair. En ze beperkten zich niet alleen tot proeven. Dat bewijst dat ook de jeugd geïnteresseerd is in de betere wijnen.”

Ook de nieuwe locatie viel in de smaak. “Voor herhaling vatbaar”, besluit Stefan Frissen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans