Bijkomende ingrepen moeten Parkpoort veiliger maken voor fietsers

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Wegen en Verkeer werkt in de week van 20 november het middeneiland voor fietsers af op het kruispunt van de Leuvense ring (R23) en de Parkstraat (de “Parkpoort”). Het middeneiland maakt de afslagbeweging veiliger voor fietsers die uit het centrum komen en links afslaan om naar de Tiensepoort of het station te rijden.

Afgelopen zomer werden er al markeringen geplaatst, nu wordt het hele opstelvak rood gekleurd en extra zichtbaar gemaakt met bijkomende markeringen. Globaal komen er ook voor de andere fietsbewegingen op het kruispunt extra markeringen zodat fietsers beter “geleid” worden en het voor iedereen duidelijk is waar welke fietsers rijden.

Nieuwe verkeerslichten in dienst genomen

Ook de verkeerslichten die de linksafbeweging van de Parkstraat naar de buitenring ondersteunen, worden volgende week in dienst genomen. Wegen en Verkeer maakt ten slotte van de gelegenheid gebruik om ook een opstelvak aan te leggen voor fietsers die op het tweerichtingsfietspad aan de buitenring rijden in de rijrichting van Kapucijnenvoer en die daar de ring willen oversteken om de Parkstraat in te rijden.

Werken in verkeersluwe periode

De aannemer zal in de week van 20 november enkel werken tussen 10 en 14 uur, zodat het verkeer zo weinig mogelijk gehinderd wordt. Tijdens de werken zal het verkeer dat van de Geldenaaksebaan (uit Haasrode) komt en in de richting van de Tiensepoort wil rijden, de ring rechts moeten indraaien en dan rechtsomkeer maken aan de Tiensepoort.

Meer plaats voor fietsers

In april 2017 legde Wegen en Verkeer al een opstelvak aan op de binnenring voor de fietsers die de Geldenaaksebaan links willen indraaien. In juni werd er voortgewerkt: toen legde een aannemer het middeneiland  aan op het kruispunt (voor fietsers die van de Parkstraat komen en de ring linksaf willen indraaien, richting  station/Tiensepoort) en werd een nieuw verkeerslicht geplaatst zodat fietsers voortaan hun “eigen” groen licht krijgen.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans