Bijgestuurd circulatieplan moet meer parking voor shoppers opleveren

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Bijgestuurd circulatieplan moet meer parking voor shoppers opleveren, zo besliste het Leuvense stadsbestuur onlangs na gemor van zijn bewoners en handelaars. Zo worden onder andere de shop&go-plaatsen meer dan verdubbeld en worden de verkeerslussen veranderd.

Het stadsbestuur heeft een aanpassing in het circulatieplan aangebracht. Ze willen met enkele maatregelen de kritiek en hinder van bewoners en handelaars ietwat doen luwen. Met onder andere het gebruik van drop off-parkeerplaatsen en het verhogen van de shop & go-plaatsen van veertig naar honderd.

Deze wijziging vond plaats nadat er met bewoners, handelaars, bedrijven en scholen gesproken en vergaderd werd. Het aantal shop & go-plaatsen, waar je dertig minuten gratis mag parkeren, wordt opgetrokken van veertig naar een honderdtal. De Vismarkt zal nog steeds autovrij zijn, maar pas nadat de Bruulparking klaar is. Daarnaast worden er drop-off plaatsen ingevoerd dichtbij het handelscentrum, onder andere het Hogeschoolplein. .

De vijf grote verkeerslussen blijven behouden maar verkeer tussen de lussen wordt beperkt mogelijk voor bewoners. In het oorspronkelijk plan moesten bewoners die een parkeerplaats zochten in hun stadsdeel vaak terug naar de ring indien ze niet onmiddellijk een plek vonden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer