Betere ontsluiting voor bewoners Wijgmaalbroek

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De trappenpartij die de Weduwenrij in Wijgmaal verbindt met de site van het woonzorgcentrum Wijgmaalbroek en de bijhorende assistentiewoningen was een haast onmogelijke uitdaging voor personen die slecht te been zijn of in een rolstoel zitten. Op dit moment legt men een weg via een helling aan die egaal en rolstoelvriendelijk zal zijn.

Schepen Herwig Beckers (CD&V), voorzitter van OCMW Leuven, inspecteerde de werken en verzekert dat binnen de twee weken de helling gebruiksklaar zal zijn. “Hierdoor kunnen de ouderen op de site zich via deze weg makkelijk naar het centrum van Wijgmaal begeven om even te verpozen op een bankje of te genieten van een terrasje.”

De OCMW-voorzitter vindt ook dat bij de heraanleg van het dorpsplein van Wijgmaal rekening gehouden moet worden met rolstoelvriendelijke stroken, die de toegankelijkheid over het plein met kasseien moeten verbeteren. “Zo kunnen we tot een lus komen langs de Henricus Wittebolsstraat, over het kerkplein en terug naar Wijgmaalbroek via de Remy Alloingstraat. Een ideale wandeling voor onze ouderen in het pittoreske centrum van Wijgmaal.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans