Bestuurders vergeten BOB te kiezen

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In de nacht van donderdag op vrijdag tussen 18.30 en 2.30 uur werd een alcohol- en drugscontrole gehouden in Leuven. In totaal werden 198 bestuurders gecontroleerd. Drie bestuurders bliezen alarm, vier bestuurders positief. Er werd gecontroleerd in de Albert De Jonghestraat, de Remylaan, de Donkerstraat en de Geldenaaksevest. Aan de Remylaan kreeg een voetganger een proces-verbaal omdat hij het rode licht aan de overweg negeerde.

In de Albert De Jonghestraat werd een auto grondig gecontroleerd omdat de bestuurder betrapt werd met hoeveelheid cannabis op zak. Verder onderzoek leidde tot twee huiszoekingen in Kessel-Lo, vier arrestaties en de inbeslagname van vier gsm’s. Tijdens de huiszoekingen, met bijstand van een federale drughondengeleider, werd in totaal 146 gram hasj en 183 gram cannabis  in beslag genomen. Verder werden er een precisieweegschaal en lege plastic zakjes aangetroffen. Daarnaast werd nog een teaser in beslag genomen. De parketmagistraat werd verwittigd. De verdachten, twee 19-jarigen, een 20-jarige en een 21-jarige, allen uit Kessel-Lo, mochten beschikken.

Vrijdagochtend even voor zes uur verloor een bestuurder de controle over zijn wagen op de Tervuursevest. Hij raakte daarbij drie geparkeerde wagens. Een getuige hoorde de knal en ging onmiddellijk naar buiten en begon foto’s te nemen van de aanrijder. De bestuurder, een 24-jarige uit Kortenberg, nam initieel de vlucht, maar keerde nadien toch terug wanneer hij merkte dat er een getuige was van het ongeval. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. Het aanrijdend voertuig moest getakeld worden vanwege de schade. Ook de drie aangereden wagens hadden heel wat schade.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer