Bestuurders onder invloed betrapt

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politie zette voorbije weekend minstens vier chauffeurs aan de kant, drie onder hen hadden één of meer glazen te veel op. De vierde bestuurder reed onder invloed van drugs en stond geseind.

Een 28-jarige Leuvenaar moest zondagochtend omstreeks 5 uur zijn rijbewijs voor 15 dagen inleveren nadat hij op de Ring door een politiepatrouille aan kant werd gezet en een positieve ademtest aflegde. De man was de patrouille opgevallen toen hij hen veel te snel voorbij reed.

Een 23-jarige bestuurder uit Kampenhout moest zondagochtend even na 6 uur zijn rijbewijs voor 3 uur inleveren. Hij werd gecontroleerd nadat hij op de Vismarkt was opgevallen door zijn sportieve rijstijl. De man had een glas te veel op.

Een jonge automobilist reed zaterdag omstreeks de middag bij het buitenrijden van de betaalparking van het UZ Gasthuisberg met zijn auto tegen de muur. Dat gebeurde in een bocht tussen twee verdiepingen binnen in de parking. De auto kon door een platte band niet meer verder. De 18-jarige bestuurder uit Heist-op-den-Berg legde een positieve ademtest af en hij moest zijn rijbewijs onmiddellijk voor 15 dagen inleveren.

Een 24-jarige bestuurder uit Jette werd vrijdagavond even na 18 uur betrapt toen hij in de Herestraat reed onder invloed van drugs. De man werd aan kant gezet omdat de nummerplaat van zijn auto onleesbaar was. Omdat hij geseind stond voor verhoor inzake eerdere feiten van bedreiging en onder invloed leek, werd hij overgebracht naar het politiecommissariaat. Daar legde hij een test af die positief was voor cannabis. De man zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer