Bestuurders onder invloed betrapt bij controle

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De Leuvense politiepatrouilles haalden in de nacht van zaterdag op zondag enkele bestuurders uit het verkeer. Zij hadden ondanks alle waarschuwingen en oproepen toch niet voor een BOB gekozen.

Een negenentwintigjarige bestuurder uit Asse legde een positieve ademtest af nadat hij door een patrouille werd gecontroleerd omdat hij op Kapucijnenvoer in een verboden richting reed. Zijn rijbewijs werd voor vijftien dagen ingetrokken.

Een vierentwintigjarige man uit Tielt-Winge moest zijn rijbewijs eveneens voor vijftien dagen inleveren na een positieve ademtest. Hij werd in de Naamsestraat gecontroleerd nadat hij zijn wagen wilde parkeren op een parkeerplaats voor laden en lossen van vrachtauto’s.

Een 22-jarige man uit Wijgmaal moest zijn auto drie uur aan kant laten staan. Hij werd in de Brusselsestraat gecontroleerd nadat hij zich had laten opmerken door zijn wel héél sportieve rijstijl. De man testte alert (tussen 0,5 en 0,8 promille). Hij kreeg een onmiddellijke inning mee.

Een 20-jarige man uit Kortenberg werd gecontroleerd in het stadscentrum omdat zijn snelheid hoger lag dan de toegelaten dertig km/uur. Hij legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd zes uur ingehouden.

Een 53-jarige man uit Lummen werd aan het station gecontroleerd nadat hij er in een verboden richting reed. Hij testte alert en mocht dus drie uur niet sturen. De man vroeg of zijn echtgenote in zijn plaats mocht sturen. De patrouille liet haar preventief blazen, maar het resultaat van haar test was eveneens positief. Er zat dus niets anders op dan drie uur te wachten om verder te rijden.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer