Bestuurders onder invloed betrapt

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Tijdens een alcohol- en drugscontrole, die op zaterdagavond werd gehouden, hadden 26 van de 934 bestuurders die een ademtest moesten afleggen te veel gedronken. Van twee onder hen werd hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Drie bestuurders die er niet in slaagden om een geldige ademtest af te leggen, werden onderworpen aan een bloedproef.

De controles gingen zaterdagavond om 19 uur van start en liepen tot 2.30 uur. Zowel op de Tervuursevest, in de Tiensestraat als in de Brouwersstraat werden bestuurders uit het verkeer gehaald en gecontroleerd.

Op de Tervuursevest werden in de vroege avond chauffeurs aan een test onderworpen. Van de 567 aan kant gezette bestuurders testten er zes alarm (tussen 0,5 en 0,8 promille) en acht positief (meer dan 0,8 promille). Eén chauffeur moest zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren. In een volgende fase werd gecontroleerd in de Tiensestraat en in de Brouwersstraat. In de Tiensestraat moesten 145 bestuurders een ademtest waarvan er zeven in alarm resulteerden. Geen enkele bestuurder testte positief. In de Brouwersstraat werden 122 chauffeurs gecontroleerd waarvan er twee alert en drie positief testten.

In de Arnould Nobelstraat legde een 49-jarige bestuurster uit Leuven in de nacht van zaterdag op zondag een positieve ademtest af. Hij was omstreeks middernacht in de Nobelstraat tegen een geparkeerde wagen gereden. De vrouw reed tegen de auto toen ze de Dagoberstraat uitkwam. Ze belde zelf de politie.

Een 20-jarige bestuurder uit Tienen moest zaterdagavond zijn rijbewijs voor vijftien dagen inleveren toen hij op de Aarschotsesteenweg door een patrouille werd betrapt terwijl hij onder invloed van drugs was. Bij een fouille van de chauffeur en zijn passagier werden bij beiden kleine hoeveelheden cannabis aangetroffen. De drugs werden in beslag genomen.

Een 24-jarige bestuurder uit Boechout die vrijdagnacht op het Sint-Jacobsplein werd gecontroleerd, legde een positieve ademtest af. Zijn vriendin die bij hem in de wagen zat en niet gedronken had, nam het stuur over.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer