Bestuurder op de vlucht

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Een wijkinspecteur, die onderweg was naar de politieschool voor een opleiding, merkte dinsdagvoormiddag een verdachte wagen op in de Kruisstraat in Leuven. In het voertuig met Franse kentekenplaat zaten een bestuurder en twee passagiers.

De wijkinspecteur verwittigde onmiddellijk de collega’s en reed de wagen achterna. Toen de bestuurder dit opmerkte, reed hij in volle vaart weg. Allerlei ploegen kwamen in bijstand. Een motorrijder kon de wagen aan de kant zetten op de Aarschotsesteenweg ter hoogte van de Duitse brug. De bestuurder zette het onmiddellijk op een lopen. De twee inzittenden konden geïntercepteerd worden. De politiehelikopter en een speurhond van de federale politie werden ter plaatse gevraagd om op zoek te gaan naar de gevluchte bestuurder, samen met de aanwezige ploegen. Na enkele uren werd de zoektocht gestaakt. Het voertuig werd grondig doorzocht, er werden geen bezwarende voorwerpen in gevonden.

De twee inzittenden, twee Roemenen van 28 en 31 jaar oud, werden overgebracht naar het politiecommissariaat. Beiden zijn gekend bij de politie en stonden geseind voor afname van een DNA-referentiestaal, dit om hun DNA later mogelijks te vergelijken met de DNA-databank. De 28-jarige verdachte had daarnaast nog een bevel tot gevangenneming open staan, hij zal overgebracht worden naar de Leuvense Hulpgevangenis. De parketmagistraat werd verwittigd. Deze besliste dat de 31-jarige verdachte na afname DNA mocht beschikken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer