Bert en Stienes Longin blikken terug op succesvol raceseizoen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vader en zoon Longin sluiten het raceseizoen van 2017 tevreden af. Zo behaalde zoon Stienes de Junior-titel in de NASCAR Whelen Euro Series in Zolder terwijl vader Bert bij de World Solar Challenge in Australië als derde finishte. Enkele dagen later tekende hij in Zolder ook voor de poleposition tijdens de slotrace van het Belcar Endurance Championship.

Bert pakt brons op World Solar Challenge

Australia Solar Challenge

Ook dit jaar deden de studenten van het Belgische Solar Team een beroep op de ervaring van Longin tijdens de World Solar Challenge in Australië. Bert Longin zat voor de tweede keer aan het stuur van de zonnewagen. Hiermee legde hij een loodzware tocht van maar liefst 3.021 kilometer af. Na vijf dagen racen wist het team de bronzen medaille te bemachtigen.

“Ik ben zeer trots op ons als team. De studenten hebben deze prestatie dankzij hun doorzettingsvermogen, kennis en passie mogelijk gemaakt. En die bronzen medaille is de echte kers op de taart”, aldus Bert.

Maar ook na dit wereldkampioenschap zat Bert Longin niet stil. Hij ging haast meteen door naar het Circuit van Zolder waar hij de finale van het Belcar Endurance Championship reed. Daar bemachtigde hij met Ivan Bellarosa en Frank Beliën de poleposition. Ook tijdens de wedstrijd stonden ze hun mannetje.

Stienes schittert tijdens debuut in Elite 1-divisie van NASCAR Whelen Euro Series

Twee jaar na zijn debuut in de NASCAR Whelen Euro Series waagde Stienes Longin zich aan de overstap naar de loodzware Elite 1-divisie. In de Junior-klasse sleepte hij de titel in de wacht. In Zolder en voor eigen volk. En dat met maar liefst 12 punten voorsprong op zijn naaste concurrenten. Een zeer knappe prestatie voor zijn debuut in Elite 1. Bovendien stond hij ook tussen de routiniers zijn mannetje en finishte hij daar als vijfde in de algemene eindstand.

“Een pluim gaat naar het PK Carsport-team. Zij hebben ervoor gezorgd dat ik naar een hoger niveau kon groeien. En nu gaan we deze winter zeer hard trainen zodat ik volgend jaar nog dichter bij de absolute top kan komen”, zegt Stienes.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans