Beperkte materiële schade door stormwind

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De politie stuurde donderdagvoormiddag tien ploegen de baan op om de vele oproepen die het gevolg waren van het stormweer te verwerken. De schade viel al bij al nog mee in de regio en gewonden werden niet gemeld.

Er waren problemen door omgewaaide bomen in Ten Wijngaard, het Meesbergpad (met beschadigde elektriciteitskabels als gevolg), de Martellekesweg, de Filosofenlaan, de Kriekenbergweg, op de Diestsesteenweg en  de Naamsesteenweg. Op de Diestsesteenweg raakte daarbij een geparkeerde auto beschadigd. Op de Naamsesteenweg was één rijstrook versperd. Een toevallige voorbijganger die een kettingzaag bij zich had, zaagde de boom in stukke

In de Boskantlaan ging een elektriciteitspaal tegen de grond. De patrouille wist de paal aan de kant te schuiven.

Op verschillende plaatsen was er schade aan daken en dakgoten. In de Koksijdewijk vloog een plaat van het dak van de woning en op de Aarschotsesteenweg. In de Koetsweg, op de Tiensesteenweg, in de Gemeentestraat, de Leopold Decouxlaan (met als gevolg schade aan een geparkeerde auto), de Heidebergstraat en de Kerkstraat vlogen dakpannen weg die vervolgens op de weg terecht kwamen. In het Wijveld waaide een dakkoepel weg met een groot gat als gevolg, in de Gebroeders Tassetstraat werd een dak beschadigd en moest de brandweer een opening dichten met een zeil. In de Diestsestraat, op de Naamsesteenweg en in de Pieter Nollekensstraat kwam een deel van een dakgoot naar beneden. Op de Geldenaaksebaan kwamen enkele zonnepanelen op het dak los.

In de Egenhovenweg kwamen zinken platen van een flatgebouw los die door de wind op de speelplaats van de nabijgelegen lagere school terecht kwamen. De kinderen waren op dat ogenblik gelukkig allemaal binnen.

In de Parkstraat vlogen herashekkens in het rond evenals in de Louis Melsenstraat en de Geldenaaksebaan.

In de Spaarzaamheidsstraat en de Geldenaaksebaan waaiden werftoiletten omver. Gelukkig zat er in geen van beide gevallen iemand op het wc. Tenslotte werden op verschillende locaties ook nog losgekomen kabels en reclamepanelen gemeld.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer