Beperkt aantal politietussenkomsten op Groot Verlof

Stefan Van de Weyer
3 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het Groot Verlof kende woensdagavond een vlot verloop. De politie had amper tussenkomsten. Alle bezoekers die de Oude Markt opkwamen via de ene ingang aan de Kortestraat, werden door de politie gecontroleerd. Wie een handtas of rugzak bij had, moest deze opendoen. De toegangscontroles werden door de bezoekers positief onthaald.

Een vijftiger uit Diest werd woensdagavond op de Oude Markt opgepakt omdat hij in dronken toestand andere bezoekers lastig viel. De partner van de man kon niet verkroppen dat haar man met de politie mee moest en werd agressief. Uiteindelijk werd de vrouw door een tweede patrouille eveneens overgebracht naar het commissariaat. Nadat ze enkele uren hadden kunnen afkoelen, mochten ze beiden het politiecommissariaat verlaten.

Een steward die woensdag ter gelegenheid van Het Groot Verlof dienst deed aan de ingang van de Oude Markt, raakte lichtgewond toen hij door een bezoekster in de arm werd gebeten. Een 50-jarige vrouw uit Bertem wilde de Oude Markt verlaten via de Kortestraat, maar aangezien deze straat enkel als toegang diende werd ze door de steward tegengehouden. Het kwam tot een schermutseling waarbij de steward tenslotte werd gebeten. De man werd verzorgd in de plaatselijke EHBO-post. Er werd pv opgesteld. Beide betrokkenen zullen worden verhoord om uit te klaren wat er zich juist heeft voorgedaan.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer