BENEO huldigt nieuw high-end magazijn in

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De groei van BENEO in België rust op de pijlers van kwaliteitszorg en een constante gedrevenheid om haar producten en productieprocessen te verbeteren. De bouw van een nieuw magazijn dat recent officieel werd ingehuldigd, past in dat verhaal omdat BENEO steeds meer ruimte nodig heeft om haar bedrijfsdoelstellingen waar te maken.

Ook past dit in de bedrijfsstrategie van BENEO om de noden van hun klanten perfect in te vullen en hoge service te bieden. Opnieuw een belangrijke mijlpaal in hun missie ‘contributing to better nutrition and health for people and animals’.

Het nieuwe magazijn (3.000 m2), opgetrokken volgens de nieuwste high-end industriële standaarden en systemen, herbergt 7.000 palletplaatsen en werkt met automatische shuttles. Door deze extra magazijncapaciteit is minder externe opslag nodig en blijven de goederen praktisch allemaal in Wijgmaal. Hierdoor moeten er minder bewegingen uitgevoerd worden en zijn er veel minder transporten want de goederen dienen niet meer naar een extern magazijn gebracht worden en dus ook niet teruggebracht. Minder belastend voor het milieu én de omwonenden. Het nieuwe magazijn mag met reden een exponent genoemd worden van Leuvens’ ambitie om als stad innoverende economieën de ruimte te bieden om grenzen te verleggen.

De feestelijke inhuldiging werd opgeluisterd door onder andere volgende gastsprekers: schepen Mohamed Ridouani die bevoegd is voor economie, Inge Arents van Flanders’ Food over innovatie in de voedingssector in Vlaanderen, DominiqueSpeleers lid van het executive committee van BENEOen de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer