Belgen leveren technologische hoogstandjes in stadions WK

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

De Rode Duivels zijn niet de enigen die vanaf volgende week op het WK voetbal in Rusland de Belgische eer verdedigen. Ook elf Belgische bedrijven zijn geselecteerd voor het WK Voetbal. Ze zorgen onder meer voor hybride speelvelden en witte sprays voor scheidsrechters. Ook vanuit de Leuvense regio wordt er technologie naar Rusland gestuurd.

“Dit is een prachtige internationale vitrine voor onze bedrijven. De opdrachten voor de Belgische bedrijven zijn goed voor 15 tot 20 miljoen euro”, juicht Marc Lambotte, CEO van technologiefederatie Agoria.

Meteen na de toekenning van het WK voetbal aan Rusland begon de Agoria Sports and Entertainment Technology Club met lobbywerk voor de Belgische ondernemingen. Dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want onze bedrijven spelen in zowat elk WK-onderdeel een belangrijke rol.

Vlaams-Brabant is sterk vertegenwoordigd. Drankapparatuur voor softdrinks worden aan lokale bottelaars geleverd door Lancer Europe uit Zaventem. Deze eenheden zijn geïnstalleerd in alle steden waar het wereldkampioenschap voetbal plaatsvindt.  NEP Belgium uit Rotselaar is leverancier van 130 4K-camera’s en 128 medewerkers in 6 stadions, inclusief voor de finale in het Luzhniki stadion in Moskou.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans