Rijd de Brabantse Pijl voor wielertoeristen

Afgelopen woensdag ging op de Grote Markt in Leuven de wielerwedstrijd ‘Brabantse Pijl’ van start. Ook deze 59ste editie was er weer een massa volk op de been . Wie de toer zelf eens wil rijden, kan zaterdag terecht op de Brabantse Pijl voor wielertoeristen.

De Brabantse Pijl is de afsluiter van het klassieke voorjaar van Flanders Classics. Zoals elk jaar lag ook nu de start in Leuven en de finish in Overijse. Het startschot werd om 12.30 uur op de Grote Markt gegeven door schepen van Sport Els Van Hoof (CD&V). Eerst reden de renners een lokale ronde, pas toen ze opnieuw onder de startboog op de Grote Markt passeerden, volgde de officiële start van de wedstrijd. De wielerwedstrijd bracht zoals elk jaar een massa volk op de been. Honderden mensen zakten af naar de start op de Grote Markt en/of het wielerdorp op het Ladeuzeplein. Daar konden ze een praatje slaan of op de foto gaan met hun favoriete renner. Deze keer extra veel aandacht voor publiekslieveling Mathieu van der Poel, die – wie verbaast het nog? – met de eindzege aan de haal ging.

Wie graag supportert, maar de rit ook graag zelf eens wil afmalen, kan zaterdag meedoen aan de Brabantse Pijl voor wielertoeristen. Deelnemers kunnen kiezen tussen de afstanden 76, 103 en 150 kilometer. Start en finish liggen aan de sporthal van UC Leuven in de Kerspelstraat in Heverlee.

www.debrabantsepijl.be en www.etixxclassicstour.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans