Begoniatapijt in teken van 500 jaar Utopia

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vandaag zijn op de Grote Markt in Leuven de voorbereidingen gestart van het tiende begoniatapijt. Dat staat in het teken van 500 jaar Utopia en is te bezichtigen tot en met komende maandag.

Schepen van feestelijkheden Dirk Vansina kijkt al uit naar het resultaat: “Het thema dit jaar is ‘The future is more – 500 jaar Utopia’. In het tapijt wordt de beeltenis van Thomas Moore verwerkt. Het is 500 jaar geleden dat de Engelse humanist in Leuven zijn wereldbekende boek ‘Utopia’ publiceerde.”

Het ontwerp is van de hand van Marc Schautteet. Hij heeft al veertig jaar ervaring en legde al begoniatapijten in Brussel, Tokyo en vele andere steden. “Het bloementapijt wordt dit jaar 520 m² groot (40 op 13 meter) met zo’n 111.700 begonia’s”, vertelt Dirk Vansina. “Een veertigtal vrijwilligers zet zich in om alles op tijd klaar te hebben.”

Het tapijt wordt gelegd in samenwerking met het AVBS (Algemeen Verbond der Belgische Siertelers). De aanleg deze namiddag met het uitleggen van de tekening. Zaterdagochtend start men met het leggen van de bloemen. Om 17 uur volgt de officiële opening door schepen Dirk Vansina.

Je kan het begoniatapijt bewonderen tot en met 5 september.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans