Beedrop.be gaat van start in Leuven

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het zijn fenomenen van de laatste jaren: boodschappen online bestellen en afhalen in de winkel, of een abonnement nemen op de levering van volledige maaltijdpakketten. Handelaars in de regio Leuven gaan echter nog een stap verder. Dankzij de samenwerking met Beedrop.be slagen zij erin zelfs supermarktketens te overtreffen in hun online dienstenaanbod: ze bieden thuislevering helemaal gratis aan. Bovendien krijgen hun klanten, door hun gecombineerd aanbod, ongeziene keuzemogelijkheden. Zo strijden de detailhandelaar en producent exact een eeuw na de opkomst van de supermarkt opnieuw met de beste wapens om de gunsten van de veeleisende consumenten.

Vanaf vandaag kunnen alle inwoners dan ook via beedrop.be terecht bij: Prik & Tik Leuven, Maal-Tijd, Glutenvrije bakkerij ‘t Pateeke, Naduah, Culinaire slagerij Ox, Bakkerij Kempeneers, ‘t Hoogveld, Groenten & Fruit Chris en Kathleen, De Zilveris, Bakkerij Laermans, De Schaapsheuvel, Aardappelen en aardbeien Evers, Het Nijswolkje, Groenten en Fruit Jan & Chris Martens-Vandersande, Schoonaerde algemene voeding, Leonidas Chocolates & Co, Bakkerij Gielis, Leuvin, Groenten en Fruit Geert en Sofie, De rijdende kip, Brown Betty, Think Chocolate, Alavijo, Slagerij Vogelaerts, Slagerij Benoit en Veerle, Hof ten Dormael en De Walvis

Voor de regio Leuven zullen twee leverdagen voorzien worden, op dinsdag tussen 17 en 22 uur, en op zaterdag tussen 10 en 13 uur. De klant bestelt 24/7 op de pc, tablet of smartphone. Met enkele kliks of schermaanrakingen kiest hij of zij uit een zeer uitgebreide keuze van verse producten. De geplaatste bestellingen worden thuis geleverd en temperatuurgevoelige producten worden gekoeld afgeleverd. Voor de inwoners betekent dit dus het einde van uren boodschappen doen, verkeersdruktes in het centrum, rondrijden en aanschuiven met de wagen, parkeerproblemen, wachtrijen aan de kassa, gesleur met bakken drank,…

De klant betaalt online via Beedrop.be en de levering is dus gratis voor de klant. Ook als de klant niet thuis is op moment van leveren, is een oplossing voorzien.

De handelaars bieden zich in feite samen aan op de online marktplaats beedrop.be. Voor hen betekent dit niet alleen dat elkaars aanbod elkaar versterkt, maar ook dat zij de kosten voor de aanmaak van een webshop, de online klantenwerving, betaaltransacties en de leveringen met elkaar kunnen delen: samen sterk.

Het volledig geautomatiseerde systeem maakt het mogelijk om de vele pakketten gecombineerd bij de aanbieders op te halen, en optimaal af te leveren bij de klant. Hierdoor worden afstanden die moeten worden afgelegd tot een minimum beperkt, waardoor ook het milieu een graantje meepikt: uit onderzoek blijkt dat deze vorm van collectief boodschappen doen meer dan 50% minder CO2 uitstoot dan dat iedereen apart zijn of haar boodschappen gaat doen.

Stefan Van Overbeke, zaakvoerder Beedrop: “Beedrop maakt het voor grotere zowel als kleinere speciaalzaken, landbouwers, telers en producenten mogelijk om hun producten online te verkopen. Als we kijken naar de heel snelle evolutie in de sector, is het duidelijk: de toekomst is online, dus we zijn blij dat we op termijn het verschil kunnen maken voor vele gepassioneerde aanbieders. Beedrop brengt de vele specialisten onder één dak, inclusief gecombineerde levering, waardoor die ongezien sterk staan voor de toekomst. De online klant zoekt namelijk niet alleen een breed aanbod en gratis thuislevering, maar ook meer en meer authenticiteit, eerlijkheid en passie voor het product.”

Met deze lancering wordt verder gebouwd aan Beedrop in Vlaams-Brabant, en kan inmiddels meer dan de helft van de Vlamingen genieten van het online boodschappen doen met gratis thuislevering.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans