Atelier O & Steunzoolpunt uit Tienen is Vlaams-Brabantse HIB’er van het Jaar

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

‘HIB’ers’ zijn makers die het UNIZO Handmade in Belgium-label (HIB-label) ontvingen. Met dit jaarlijks vernieuwbaar ambassadeurslabel wil UNIZO makers van authentieke en ambachtelijke Belgische kwaliteitsproducten in de kijker zetten, vakmanschap een sterker imago geven en het onderscheid benadrukken met industriële massaproductie. De moderne consument gaat immers op zoek naar authentieke, handgemaakte producten en hecht meer en meer belang aan lokale productie, duurzame processen, herkomst van grondstoffen/ materiaal, …

Ook al staat de digitalisering verder dan ooit, er zijn nog heel wat makers in België actief. UNIZO gelooft in hun toekomst. Makers die focussen op innovatie en aandacht hebben voor nieuwe vormen van economie dragen bij tot economische welvaart van België. Met de verkiezing ‘Hib’er van het jaar’ wil UNIZO makers dan ook een duwtje in de rug geven en in een positief daglicht zetten. Uit de vijf provinciale HIB’ers, verkiest een jury op 28 mei de nationale HIB’er van het Jaar.

De Vlaams-Brabantse winnaar werd ‘Atelier O & Steunzoolpunt’ uit Tienen. Zij maken orthopedische hulpmiddelen, meer bepaald steunzolen en orthesen. Enerzijds is er Steunzoolpunt, waarbinnen ze steunzolen op maat maken. Anderzijds is er AtelierO, dat gespecialiseerd is in het maken van orthesen op maat van kinderen. Orthesen zijn technische hulpmiddelen die de patiënt ondersteunen bij het staan en lopen. Ze richten zich volledig op de consumentenmarkt en werken met vier zelfstandige zaakvoerders en één medewerker.

Of zij er ook in slagen om de prijs van nationale HIB’er van het Jaar in de wacht te slepen, is afwachten tot 28 mei.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans