Arum Lingerie bestaat 120 jaar

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Arum Lingerie, het vroegere Huis De Clercq, bestaat 120 jaar en dat viert de zaak met een feestjaar. Huis De Clercq begon op het einde van de negentiende eeuw als een zaak in ‘witgoed’ en groeide uit tot de Aarschotse lingeriewinkel Arum lingerie.

Geschiedenis van de zaak
In 1898 start Alfons De Clercq de zaak in de De Beckerstraat. Wanneer tijdens de Groote Oorlog Aarschot verwoest wordt, vlucht de familie naar Schotland. Na terugkeer is de winkel zwaar beschadigd, waardoor de familie markten doet tot in de jaren dertig. In 1936 wordt de winkel terug opgestart op een nieuw adres in de Leuvensestraat. Naast ondergoed en korsetten verkoopt Huis De
Clercq ook zeep en parfums. Jarenlang nemen verschillende generaties de zaak over tot Huis De Clercq in 2010 wordt omgedoopt tot Arum Lingerie. Naast lingerie is de zaak ook gespecialiseerd in nachtkledij en badgoed.

Gevestigde waarde in Aarschot
Burgemeester André Peeters: “Arum Lingerie is een echte Aarschotse familiezaak die doorheen de jaren verschillende obstakels heeft weten te overwinnen. Zelfs de Groote Oorlog kreeg de zaak niet klein. Van echte passie en toewijding gesproken! Dat Arum Lingerie nog vele jaren mag bestaan.”

Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga: “Arum Lingerie is doorheen de jaren een gevestigde waarde geworden en is niet meer weg te denken uit de Aarschotse winkelkern. We willen de zaak bedanken voor zoveel jaren trouw en loyaliteit aan de stad Aarschot. Het unieke verhaal van Arum Lingerie is een mooi voorbeeld voor de startende handelszaken in Aarschot.”

Meer info?
Arum Lingerie
Leuvensestraat 25 – 3200 Aarschot
www.arum-lingerie.be.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer