Arenberg Festival bracht 70.280 bezoekers op de been

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Arenberg Festival is sinds zondag 20 januari 2019 definitief afgelopen. Meer dan drie maanden lang stroomde er blauw bloed door Leuven. Het programma bracht op diverse manieren het markante geslacht Arenberg terug tot leven. En dat werd gesmaakt, want het veelzijdige programma met zo’n 30 projecten bracht maar liefst 70.280 mensen op de been.

Het hoogtepunt van het Arenberg Festival waren de tentoonstellingen in M-Museum Leuven en de Universiteitsbibliotheek, die in totaal 53.665 bezoekers aantrokken. De tentoonstelling ‘Macht en Schoonheid. De Arenbergs’ in museum M was de absolute blikvanger met 45.641 bezoekers. Wie niet op tijd tot in M geraakte, kan vanaf vandaag online door deze expo wandelen. In de vorm van een virtuele 360°-tour herbeleef je de tentoonstelling op de website van M.

70 partners

Naast de tentoonstellingen in M en de Universiteitsbibliotheek organiseerden meer dan 70 partners allerlei activiteiten. Hiermee kreeg de bezoeker meer inzicht in het leven van de adellijke familie en haar impact op de regio. Aan deze activiteiten namen 16.615 mensen deel. Niet alleen het publiek was enthousiast, ook de vele partners spreken van een groot succes. De grote voltreffer was het openingsweekend, waarvoor bijna 10.000 mensen afzakten naar het Arenbergkasteel in Heverlee. Ook de rondleidingen in het kasteel waren in een mum van tijd uitverkocht.

Het Arenberg Festival is een initiatief van KU[N]ST Leuven vzw, het samenwerkingsverband van de stad Leuven en de KU Leuven.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans