Alma 2 verlaagt maaltijdprijzen

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Na enkele weken van intense gesprekken tussen LOKO, de Almadirectie en de KU Leuven hangt er eindelijk witte rook boven de vernieuwde Alma 2. Op de Alma Raad van Bestuur van 23 oktober werd tot een prijsverlaging en menuwijziging in Alma 2 beslist na grondige input van de studentenvertegenwoordigers van LOKO.

Aan het begin van het huidige academiejaar werd een volledig vernieuwde Alma 2 aan het publiek voorgesteld. De gebruikelijke catering werd uitgebreid met een coffee & breakfast corner, het traditionele menu vervangen door een gezonde en duurzame flexitarische keuken “met een hoek af” en het vertrouwde kleurenpalet ingeruild voor een hip design. Niet alle studenten voelden zich na deze make-over echter thuis in hun eigen restaurant.

“Wij brachten die bemerkingen aan bij de directie van Alma, de KU Leuven en op de Raad van Bestuur van Alma, waar LOKO over twee volwaardige bestuurszetels beschikt. Wat de bezoekers én ons uitermate zorgen baarde waren de ondemocratische prijzen van de nieuwe flexitarische schotels. Vaak was er enkel keuze tussen twee gerechten uit de hoogste prijscategorie: 6,45 euro. De laagste prijscategorie van 3,60 euro werd slechts voor 6 procent van het totaal aangeboden, wat het prijsgemiddelde op 5,94 euro bracht. Als studentenvertegenwoordigers valt ons de taak toe te ijveren voor élke student. LOKO zal de sociale rol van Alma steeds blijven verdedigen.”

Op aandringen van de studentenfractie voert Alma nu een langverwachte wijziging door in de koers van Alma 2. Er zullen opnieuw maaltijden aangeboden worden in de laagste prijscategorie van 3,60 euro. Ook een flexitarisch aanbod zal in de toekomst voor die prijs over de toonbank gaan, ook niet-vegetariërs kunnen voortaan op een kwalitatief aanbod terugvallen. Naast deze ingrijpende prijsverlaging zal het vernieuwde Alma 2-menu aangevuld worden met een retro cuisine. Lees: de traditionele schotels waarmee Alma in het verleden studentenharten won, keren terug naar Alma 2! Zo is er voor ieder wat wils, gezond, duurzaam … én betaalbaar.

Het nieuwe aanbod zal beschikbaar zijn aan het einde van de huidige maaltijdcyclus, ten laatste vanaf 25 november.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans