Alleenstaande moeder uit Wezemaal doodgeschoten op werk

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Gistermiddag werd de 38-jarige alleenstaande mama Sara Van Passel uit Wezemaal (Rotselaar) doodgeschoten op haar werk in Diest. Ze was er aan de slag als loketbediende op het ACV-kantoor toen een 35-jarige man van Poolse afkomst haar benaderde en van dichtbij neerschoot. De dader gaf zichzelf later die dag aan bij de politie.

De feiten gebeurden razendsnel. Sara was aan het werk achter het loket, de man kwam binnen, nam een ticketje, wachtte rustig af en toen hij aan de beurt was, liep hij naar het loket waar hij de vrouw van dichtbij doodschoot. Vervolgens maakte hij zich snel uit de voeten. Een hele dag lang werd met man en macht naar de dader gezocht, tot hij zich om 18 uur zelf aangaf op het politiebureau. Het bleek te gaan om een 35-jarige man van Poolse afkomst.

Waarom de man het slachtoffer viseerde, is voorlopig niet duidelijk. Het parket wil in het belang van het onderzoek geen details vrijgeven. Sara’s familie vermoedt echter niet dat de moord in de relationele sfeer moet gekaderd worden. Volgens hen had de vrouw momenteel geen relatie en kende ze de dader ook niet persoonlijk. Dan bestaat alsnog de kans dat de man een ontevreden klant was die handelde uit wraakgevoelens tegenover het ACV. In dat geval zou Sara een toevallig slachtoffer zijn geweest.

Het onderzoek draait op volle toeren. Sara laat een zoontje van 10 jaar achter.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans