Alle namen voor Beleuvenissen bekend

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Het Leuvense stadsfestival Het Groot Verlof heeft vandaag het volledige muziekprogramma van de gratis Beleuvenissen avonden bekend gemaakt. Met kleppers als Novastar, The Human League, Helmut Lotti, Fischer-Z, Stef Bos, Charlotte De Witte (voorheen bekend als Raving George) en Discobar Galaxie beloven het weer warme muzikale vrijdagen te worden in juli.

Al eerder was bekend gemaakt dat The Human League zijn enige optreden in België deze zomer op de Oude Markt speelt op 8 juli. Ook de headliner van vrijdag 15 juli zal deze zomer enkel in Leuven te zien zijn: Novastar. Helmut Lotti sluit dan weer Beleuvenissen af op vrijdag 22 juli.

Natuurlijk zijn er zoals steeds ook op de andere pleinen heel wat muzikale helden te zien. Hieronder vind je een overzicht van het (bijna) volledige programma dat zoals steeds start vanaf 20u15.

Vrijdag 8 juli
Oude Markt: The Human League – Arbeid Adelt!
Grote Markt: Une soirée avec Claude François ’69
Vismarkt: Discobar Galaxie

Vrijdag 15 juli
Oude Markt: Novastar
Grote Markt: Stef Bos – Stoomboot
Vismarkt: Charlotte De Witte

Vrijdag 22 juli
Oude Markt: Helmut Lotti – Nielson
Grote Markt: Fischer Z – Berry Quincy

Ook op het De Layensplein en op het Hogeschoolplein zal er op de vrijdagavonden een fijn muzikaal aanbod zijn.

“We zijn bijzonder trots op het mooie en gevarieerde programma van Het Groot Verlof  – Beleuvenissen dit jaar”, zegt schepen Dirk Vansina. “Nationale en internationale toppers komen ook dit jaar weer het mooie weer maken. Graag wil ik hier toch onderstrepen dat niet alleen The Human League en Novastar hun enige show deze zomer in Leuven spelen. Tijdens het betalende concert op 20 juli spelen zowel The Scabs als Status Quo hun enige – en in het geval van Status Quo zelfs laatste –  optreden op Belgische bodem deze zomer. Voor fans van deze vier bands wordt het dus een unieke gelegenheid om hun helden nog (eens) te zien.”

Het voorprogramma op 15 juli op de Oude Markt en het programma op de Vismarkt op 22 juli worden later bekend gemaakt.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans