Alcoholcontroles in Leuvense

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Inspecteurs van de verkeerspolitie controleerden vrijdag- en zaterdagnacht op twintig verschillende plaatsen op het grondgebied op alcohol achter het stuur. In totaal werden 542 bestuurders aan kant gezet en aan een alcoholtest onderworpen. Daarvan hadden er 14 te veel gedronken, waarvan zes alert en acht positief. De controleposten stonden op elke locatie maar zeer kort om nadien op te duiken op een andere plaats.

Er werd gecontroleerd in het centrum van de stad ondermeer op het Hogeschoolplein, de Mechelsestraat en in de Tiensestraat. Verder stond de politie ook in de randgemeenten zoals in de Albert Dejonghestraat, het Vuntcomplex, de Geldenaaksebaan en aan de Naamsesteenweg. Tijdens de controles werden ook nog een tiental processen-verbaal gemaakt voor uiteenlopende overtredingen zoals het niet dragen van de veiligheidsgordel en het rondrijden met een vervallen technische keuring. Er werd ook een kleine hoeveelheid softdrugs aangetroffen.

Ook de reguliere wachtploegen betrapten enkele bestuurders onder invloed van alcohol. Een 23-jarige man uit Kessel-Lo liep zaterdagnacht tegen de lamp toen hij op de Holsbeeksesteenweg achter een anoniem voertuig reed en moeite had om netjes op de rechterrijstrook te blijven. De twintiger werd aan kant gezet en legde een positieve ademtest af. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 1 vijftien dagen ingetrokken. Ook een 39-jarige man uit Herent moest dezelfde nacht zijn rijbewijs voor dezelfde periode inleveren. De man werd in de Naamsestraat opgemerkt door een patrouille en viel op door zijn wel erg sportieve rijstijl. Hij probeerde de patrouille, die met een herkenbaar politievoertuig reed, te ontlopen door snel via de Collegeberg weg te rijden, maar kon toch worden ingehaald en aan kant gezet.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer