Alcoholcontroles in het Leuvense

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In het Leuvense werden meerdere chauffeurs onder invloed van alcohol en andere inbreuken tegen het verkeer betrapt. Een chauffeur die een alcoholbod had gekregen, lapte dit aan zijn laars. Zijn auto werd in beslag genomen.

De verkeerspolitie zette zaterdag 480 bestuurders aan kant voor een alcohol- en/of drugscontrole. In totaal bleken 12 bestuurders te veel gedronken te hebben en legde er één een positieve speekseltest voor drugs af. Van vier van hen werd het rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Verschillende chauffeurs die te veel hadden gedronken maakten zich tegelijkertijd ook schuldig aan andere overtredingen. Eén van hen reed rond met passagiers met een voorlopig rijbewijs, dat rijden tijdens het weekend niet toelaat, en had bovendien geen L op de wagen aangebracht. Een andere bestuurder onder invloed kon geen geldig verzekeringsbewijs voorleggen en had geen identiteitsdocumenten op zak. Tenslotte was een van de betrapte bestuurders onder invloed eerder veroordeeld voor gelijkaardige feiten en kreeg hij van de rechter een absoluut alcoholverbod opgelegd. De wagen van deze man werd voorlopig in beslag genomen. De controles vonden plaats op de Tervuursevest, de Koning Boudewijnlaan, de Donkerstraat, de Ridderstraat en de Meerdaalboslaan.

Een 37-jarige man uit Heverlee werd vrijdagnacht door een patrouille op anoniem voertuig uit het verkeer geplukt nadat hij was opgevallen door zijn rijstijl. De man slaagde er niet de wagen in een rechte lijn te sturen. Na heel wat moeite legde de man een positieve ademtest af. Omdat hij verder weigerde mee te werken aan de ademanalyse die dient om uit te maken hoeveel alcohol hij juist in het bloed had, werd hij overgebracht naar het ziekenhuis voor een bloedafname. Ook daar weigerde hij elke medewerking. Hij wilde geen bloedstaal laten nemen. Het rijbewijs van de dertiger werd onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer