Affiche Wild in’t Park bekend

Kirsten Bosmans
4 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Stan van Samang, Het Zesde Metaal, Typhoon (NL), Soulbrothers, Douglas Firs, The Skadillacs… Deze en andere namen zijn naast DAAN, Milk Inc en Radio Oorwoud aan de affiche van Wild in’t Park 2016 toegevoegd.

“We hebben mooie namen kunnen strikken voor de inmiddels 9de editie van het Wild in’t Park festival. Met toppers als Stan Van Samang, DAAN, Milk Inc, Het Zesde Metaal, Typhoon, Soulbrothers… zal het Wildemanspark op donderdag 5 (feestdag!), vrijdag 6 en zaterdag 7 mei 2016 weer daveren”, klinkt het bij de organisatoren. “Naast onze vaste ingrediënten – een gezellig buurtfestival met grote namen en lokaal talent, aandacht voor toegankelijkheid, animatie voor de kinderen en een democratisch prijzenbeleid – pakken we dit jaar uit met een Bamboeconstructie van internationaal gerenommeerd kunstenaar Georges Cuvillier.  U hoeft dus niet naar Australië of Tommorrowland om in een prachtige installatie van 280 bamboestokken van 11 meter lang feest te vieren.”

Vrijwilligers

Wild in’t Park zou niet kunnen plaatsvinden zonder de hulp van de vele vrijwillige handen. “Tijdens het festivalweekend hebben we zo’n 180 vrijwilligers nodig. Wie graag meewerkt aan ons festival kan zich aanmelden via onze website. We garanderen een geweldig weekend én een exclusieve WIP T-shirt.”

Promostunts

“Het blijft elk jaar een hele klus om ons festival uit te verkopen en onder de aandacht te brengen.  Daarom doen we jaarlijks een paar leuke promostunts. Ook dit jaar gaan we terug ‘3 Heilige Gralen’ verstoppen met daarin vrijkaarten voor het festival. Hou onze Facebookpagina in de gaten voor de eerste tips. Op 9 april doen we nog een leuke actie maar die houden we nog even geheim.”

Grote namen?!

Voor Stan Van Samang, met een MIA op de schouw voor ‘een ster’ is het zo goed als een thuismatch. Milk Inc komt haar 20-jarig bestaan vieren. DAAN brengt een best of show met al zijn hits (én dat zijn er wel wat). Radio Oorwoud brengt Dimitri Leue mee om er voor de kids een beestig feest van te maken. Het Zesde Metaal heeft na de doortocht op Lokerse feesten, Cactusfesival en Dranouter bewezen dat ze op festivals ook schitterend zijn. Met Soulbrothers (Wim Soutaer / Charles van Domburg) heeft WIP dé partygroep van 2016 in huis. Typhoon is dé grote act in Nederland en speelde al voor een gigantisch en uitzinnig publiek op Pinkpop, Lowlands, Heineken Music Hall, North Sea Jazz. Douglas Firs brak in 2015 helemaal door met de singel ‘Don’t buy the house’ en speelde al voorprogramma’s van o.a. Triggerfinger en Daniel Lanois. The Skadillacs en Dirk Stoops hebben in Herent al laten zien hoe je een deftig feestje moet bouwen. Tribute Buena Vista Social Club zal Herent omtoveren tot Havana. Die Verdammte Spielerei voorziet naast het podium een overdosis aan muzikale absurditeit.

Lokaal Talent

De drie broers van The Sedan Vault garanderen een ijzersterke en potige live set en speelden o.a. op Pukkelpop. Berry Quincy verkocht met de albumvoorstelling moeiteloos het Depot in Leuven uit. Mensch Erger Je Niet draaide al plaatjes op o.a. Pukkelpop, Laundry Day, AB, …  Abudabi VZW mag zich kersvers winnaar van Rockvonk kronen.

Tickets

Een combiticket voor drie dagen kost 45 euro in voorverkoop. Voor donderdag en vrijdag betaal je in voorverkoop 15 euro. Een zaterdagticket kost 20 euro. Kinderen jonger dan 12 jaar betalen slechts 6 euro voor een dagticket. Kinderen jonger dan 3 jaar mogen gratis komen meefeesten.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans