Achtste Foire du Vin staat voor de deur

Kirsten Bosmans
12 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Vrijdag gaat in stadion Den dreef in Leuven de driedaagse wijnbeurs Foire du Vin van start. Het evenement is inmiddels al aan zijn achtste jaargang toe.

Foire du Vin is na zeven succesvolle edities een vaste waarde geworden in het wijnlandschap. Ook nu kan je er weer volop proeven en kopen, rechtstreeks bij wijnboeren. In totaal zullen er 30 exposanten aanwezig zijn, uitsluitend wijnbouwers (waaronder verschillende uit Vlaanderen) die geselecteerd werden op basis van hun prijs-kwaliteit aanbod.

Niet alleen alle wijnstreken van Frankrijk zijn vertegenwoordigd, je kan ook proeven van Vlaamse en Italiaanse wijnen en diverse champagnes. Een hongertje? Ook daarvoor kan je bij Foire du Vin terecht. Zo vind je er naast een oesterbar ook verschillende Franse streekspecialiteiten.

Je kan de gezellige en – vooral – lekkere wijnbeurs bezoeken op vrijdag 8 februari van 17 tot 21 uur, zaterdag 9 februari van 11 tot 20 uur en zondag 10 februari van 11 tot 18 uur in Den Dreef (OHL) in Leuven. De inkom bedraagt 6 euro, degustatieglas inbegrepen. Meer info: www.foireduvin.be

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans