AB Inbev wil met cannabis dalende cijfers counteren

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

AB InBev bekijkt de mogelijkheid of het drankjes kan maken die cannabis bevatten. De wereldbrouwer sloot onlangs een akkoord af met het Canadese Tilray. Die firma legt vooral de focus op marihuana voor medisch gebruik. AB InBev en Tilray maken samen drankjes met THC en CBD erin. AB InBev is niet de eerste brouwer die met de drug experimenteert.

Eerder maakte een Amerikaanse dochterbedrijf van het Nederlandse Heineken al een drankje met THC en een met CBD.  Verder zien Diageo, die Johnnie Walker, Smirnoff en Guinness, bezitten en Coca-Cola wel iets in cannabis.

De ommezwaai naar cannabis is niet toevallig gezien de verkoop van alcohol en sigaretten dalen. Beiden worden minder populair omdat ze kanker veroorzaken. THC is echter verslavend en kan wanneer het opgerookt wordt kankerverwekkend zijn. De volumes van AB InBev daalden de voorbije jaren. Echter tijdens de eerste negen maanden van 2018 bleef de verkoop stabiel met 0,2 procent groei.

De legale verkoop van wiet groeit trouwens wereldwijd omdat landen zoals Canada, Portugal en verschillende Amerikaanse staten cannabis legaliseerden. In 2017 werd  wereldwijd zeven miljard dollar gespendeerd aan legale cannabis.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer