AB InBev scoort tijdens Super Bowl commercial met Matt Damon

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Aan ambitie ontbreekt het AB InBev zeker niet. Tijdens de finale van de NFL Super Bowl waren ze aanwezig in een commercial met een lengte van dertig seconden, met in de hoofdrol acteur Matt Damon. De Super Bowl werd door meer dan honderd miljoen mensen rechtsreeks gevolgd.

De laatste keer dat de brouwer tijdens de finale van Super Bowl adverteerde, dateert van 2011. Dat was toen de eerste keer dat een Belgisch bier tijdens het grootste sportevenement van de Verenigde Staten werd gepromoot. Een succes was het allerminst, in de commercial die 4,4 miljoen euro kostte, nam oscarwinnaar Adrien Brody de hoofdrol waar. Nadien dacht het Amerikaanse publiek dat het om een Frans bier ging, daar Brody een crooner zong in een Parijse nachtclub.

Nu pakten ze het anders aan met Matt Damon, die uitlegde dat voor elk bierglas van Stella dat wordt gekocht, de wereldbrouwer een donatie zal verrichten om zuiver water naar de meest afgelegen plekken op de aarde te brengen. Het gaat om een gemeenschappelijk initiatief van AB InBev en Water.org.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer