AB Inbev roept groene flesjes Stella terug Mogelijk glas in bier

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Brouwer AB InBev roept in om en bij de tien landen, waaronder België, flesjes Stella Artois van 33 centiliter van groene kleur terug. Dit omdat er mogelijk stukjes glas in zitten. Over hoe groot de omvang van het probleem is, wil AB InBev niet meedelen, “een zeer beperkt aantal” was de enige uitleg. In ons land werd dit type flesje verkocht bij warenhuizen van Delhaize.

In flessen geproduceerd door een externe glasproducent werden ‘afwijkingen ontdekt, deze kunnen als gevolg hebben dat kleine stukjes glas loskomen en mogelijk in het bier kunnen vallen. In de Verenigde Staten, Canada, Nederland, Spanje, Malta, Cyprus, Griekenland, Portugal, Ile de la Réunion en Polen werden de flesjes terug geroepen. In België zou het gaan om ‘minder dan het aantal flesjes dat in een standaardvrachtwagen past’, klonk het bij AB InBev.

Wie een groen flesje van 33 cl in bezit heeft, kan op het label de houdbaarheidsdatum (20 of 21 mei 2018), de verpakkingscode (49) en de tijdcode checken. Het totale aantal flessen dat de terugroepactie potentieel omvat, zou ongeveer 0,2 procent van de wereldwijde Stella Artois-volumes betekenen. Meer informatie valt te vinden op stellaartoischeck.expertinquiry.com

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer