AB Inbev, KU Leuven en UZ Leuven zetten zich in voor verantwoorde alcoholconsumptie

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De stad Leuven gaat samen met bierbrouwer AB InBev, de KU Leuven en UZ Leuven activiteiten op touw zetten ter bevordering van een verantwoorde alcoholconsumptie. Dit zal gebeuren in het kader van de ‘Global Smart Drinking Goals’ van AB InBev.

Ze stellen zich onder andere als doel om ervoor te zorgen dat minstens twintig procent van AB InBev’s wereldwijdebiervolume bestaat uit niet- of laag-alcoholische bierproducten, wat leidt tot een vermindering van tien procent van ons gemiddelde alcohol per volume (ABV) tegen eind 2025.

“We geloven dat consumenten in al onze markten toegang moeten hebben tot Niet- en Laag-Alcoholische producten. Tegen het einde van 2025 willen we ons portfolio van producten uitbreiden om te verzekeren dat één op vijf bierproducten niet- of laag-alcoholisch zijn, wat zal bijdragen tot een vermindering van ons gemiddelde alcohol per volume (ABV) met tien procent, in vergelijking met de baseline van 2014. In 2014 vertegenwoordigden niet- en laag alcoholische producten immers minder dan negen procent van ons wereldwijdebiervolume. We zullen nieuwe smaak- en kwaliteitsvolle niet- en laag-alcoholische producten ontwikkelen, lanceren en deze neerzetten als wenselijke alternatieven voor onze consumenten door middel van onder andere marketing”, klonk het bij AB Inbev.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer