AB Inbev helpt Leuvense groendienst uit de nood Afvalwater om beplanting te bewateren

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Het Leuvense stadsbestuur en AB InBev verenigen de krachten om de aanhoudende hitte ietwat draaglijker te maken. Immers de Leuvense groendienst gaat een deel van het afvalwater van de brouwer benutten om de Kruidtuin, jonge bomen en bloembakken water te geven.

Wekelijk gebruikt de Leuvense groendienst om en bij de 120.000 liter water, die ze oppompen uit de Vaart om planten, bomen en de Kruidtuin water te geven. Gezien de niet aflatende droogte zou dat gegeven ook wel eens snel tijdelijk verleden tijd worden. Gelukkig verleende de brouwerij enkele dagen geleden terug een helpende hand door toe te laten dat Leuven het gezuiverde afvalwater kon gebruiken. Anders ging het nadien toch in de Dijle verdwijnen. “De kwaliteit van dat water voldoet aan alle normen en is zelfs beter dan het Dijlewater zelf. Dagelijks vijf miljoen liter water gaat er zo naar de Dijle. Dat kan beter door de groendienst gebruikt worden, zo vloeit het ook terug de natuur in”, klonk het bij AB InBev.

70.000 tot 100.000 liter per dag haalt de groendienst tegenwoordig af. Goed genoeg om vijfhonderd bomen, vele verschillende bloembakken en de Kruidtuin van water te voorzien. De stad Leuven heeft al een plan klaar voor overstromingen, echter wel niet voor extreme droogte, daar zal werk van gemaakt worden in samenwerking met onder andere de provincie, De Watergroep, Aquafin en vele firma’s op Leuvens grondgebied.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer