AB Inbev haalt oudere merken van onder het stof Vieux Temps, Julius, Belle Vue Selection Lambic en Verboden Vrucht

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Met het heropwaarderen van Vieux Temps, Verboden Vrucht, Julius en Belle-Vue Sélection Lambic wil Ab Inbev de daling op de biermarkt kenteren. Hiermee gaan ze trouwens ook de concurrentie aan met de ambachtelijke brouwers.

De voorbije drie jaar zijn meer dan zeventig nieuwe brouwerijen ontstaan in België en zijn er tientallen nieuwe biermerken op de markt. Hierop reageerde AB Inbev door Brouwerij Bosteels, die onder andere Tripel Karmeliet en Kwak brouwt, over te nemen. Hun eigen plaatselijke merken mochten echter ook niet vergeten worden zoals de voorbije jaren het geval was. Julius, afkomstig van de Hoegaardentak, kreeg een opfrissing en dat blijkt ook uit de goede verkoopscijfers.

Volgens de wereldbrouwer is er veel vraag naar oude bierstijlen. Daarom zijn ze opnieuw oude geuze of kriek beginnen produceren zoals bijvoorbeeld de Sélection Lambic van Belle-Vue, al sinds 1999 niet meer in productie. Ook merken zoals Verboden Vrucht, Scotch CTS en Vieux Temps, zijn aan een nieuw leven toe. Toch blijft het voor ieder van de merken in vergelijking met de pilsmarkt een relatief beperkte productie.

 

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer