AB InBev haalt Leuvense verwijzing van flesjes Stella Artois: verontwaardiging groot

6 maart 2020 | 20u13 | Gepost door redactie
AB InBev haalt Leuvense verwijzing van flesjes Stella Artois: verontwaardiging groot
AB InBev lijkt de banden met haar thuisstad Leuven steeds meer door te knippen. Nu besliste de bierbrouwer om de Leuvense verwijzing op de flesjes van Stella Artois te vervangen door ‘Belgium’. Een keuze die op weinig begrip kan rekenen in Leuven. “Stella Artois wordt steeds minder van ‘ons’”, reageert politica Katrien Houtmeyers verontwaardigd.
Het bericht AB InBev haalt Leuvense verwijzing van flesjes Stella Artois: verontwaardiging groot verscheen eerst op Leuven Actueel.

AB InBev nam de laatste tijd wel meer beslissingen die de Leuvenaars tegen de borst stootten. Eerst werden de typische ribbeltjesglazen uit het gamma geschrapt, daarna werden de bruine flesjes vervangen door groene, en nu verdwijnt ook de Leuvense verwijzing op de Stella Artois-flesjes.

Op het etiket, onder het logo van Stella Artois, stond jaar en dag de vermelding ‘Leuven’. Maar dat wordt voortaan ‘Belgium’. Een beslissing die op niet veel begrip kan rekenen in Leuven. Leuvens gemeenteraadslid en federaal parlementslid Katrien Houtmeyers (N-VA) is ronduit verontwaardigd. “Het bier dat iedere Leuvenaar met de paplepel ingegeven kreeg en dat iedere Leuvense student zich direct eigen maakte, wordt nu ineens wat minder van ‘ons’… Gelukkig is mijn thuis nog altijd waar mijn Stella staat!” Ook Leuvens schepen van Horeca reageert verdrietig. “Deze beslissing doet pijn in mijn Leuvens hart. Ik begrijp niet dat AB InBev deze keuze maakt zonder enige communicatie.”

Daarom heeft het stadsbestuur nu een overleg gepland met AB InBev om de verandering te bespreken. En om dus na te gaan of de brouwerij iets wil veranderen aan de hechte band die ze altijd had met de stad.”

Bij AB InBev zien ze het probleem niet. “Leuven blijft onze thuisbasis, dat verandert niet”, zegt woordvoerder Karolien Cloots. “Maar in het buitenland stond er al langer ‘Belgium’ op het etiket. Deze beslissing is dus gewoon een uniformering. We willen dat alle flesjes wereldwijd hetzelfde uitzicht krijgen.”

 

Het bericht AB InBev haalt Leuvense verwijzing van flesjes Stella Artois: verontwaardiging groot verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over