AB InBev decoreert Leuvense stadsbus en voorziet extra feestbussen

Kirsten Bosmans
11 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

Sinds kort rijdt in de Leuvense binnenstad een bus van De Lijn rond die volledig gedecoreerd is door de Leuvense bierbrouwer AB InBev. In het design herken je de belangrijkste niet-alcoholische AB InBev bieren en Stella Artois, het bier dat ontstond in Leuven. De brouwer wil de Leuvenaar via de bus bewust laten nadenken over verantwoord vervoer tijdens de feestdagen. Om iedereen veilig thuis te brengen, sponsort AB InBev, samen met verschillende gemeenten, ook extra feestbussen in de eindejaarperiode.

“Als brouwer investeren we al meer dan 30 jaar in initiatieven die verantwoord consumeren promoten,” zegt Philippe Vandeuren, Corporate Affairs directeur van AB InBev. “Dat doen we ook met deze bus. We promoten door het opschrift enerzijds alcoholvrije of laag-alcoholische bieren en anderzijds zorgen we er met extra busdiensten ook voor dat mensen veilig thuis geraken tijdens de feestdagen.” Tot en met 14 januari zal de Leuvense brouwer de opvallende bus in de binnenstad laten rondrijden op lijn 2. “We willen mensen bewust laten nadenken over hoe ze met oudejaar thuis zullen geraken. Sensibiliseren rond alternatieven zonder alcohol hoort ook bij onze visie op verantwoord drankgebruik.”

Extra lijndiensten

AB InBev sponsort ook extra lijndiensten die feestvierders tijdens de feestdagen veilig thuis brengen. Er zullen de ganse dag en nacht bussen rijden. Johan Van Looy, directeur De Lijn Vlaams-Brabant: “Dankzij de steun van AB InBev en verschillende lokale overheden kunnen heel wat feestvierders met onze feestbussen veilig het nieuwe jaar inzetten.”

20 procent tegen 2025

Het is de ambitie van AB InBev om ervoor te zorgen dat elke ervaring met bier positief is. Tegen eind 2025 wil de brouwer haar portfolio uitbreiden en ervoor zorgen dat 1 op 5 bierproducten niet- of laagalcoholisch is.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans