Aarschot wil hergebruikkampioen worden

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Van 17 tot 25 november is het de Europese week van de afvalvermindering. De Kringwinkel Hageland haalt deze gelegenheid aan om op zoek te gaan naar dé hergebruikkampioen. De winnaar mag zich een jaar lang Hergebruikkampioen Hageland noemen. Aarschot strijdt alvast mee voor de overwinning.

De Kringwinkel Hageland zamelt al 22 jaar herbruikbare goederen in in het ophaalgebied Hageland. Dit ophaalgebied omvat 17 steden en gemeenten. Tijdens de Week van de afvalvermindering gaat De Kringwinkel na welke stad of gemeente het grootste gemiddelde gewicht herbruikbare goederen per inwoner inzamelt. Dit gebeurt op basis van het goederenregistratiesysteem Eclips.

Zowel Diest als Aarschot mochten zich al hergebruikkampioen noemen. Schepen van Leemilieu Geert Schellens: “We willen de titel graag heroveren en roepen de Aarschottenaren op om tijdens de actieweek zoveel mogelijk herbruikbare goederen binnen te brengen in De Kringwinkel in de Amerstraat 17 in Aarschot. Als we winnen, mogen we niet alleen met de trofee pronken. Ook verloten we tien waardebonnen van De Kringwinkel Hageland ter waarde van twintig euro onder de inwoners van Aarschot.”

Tijdens de Week van de afvalvermindering worden de inzamelresultaten dagelijks gepost op facebook, twitter (@kringwhageland) en instagram (@kringwinkelhageland).

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer