Aarschot pakt leegstand aan met pandendatabank

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Wie in Aarschot een zaak wil openen of een uitbater voor een handelspand wil vinden, kanvanaf 5 december de gloednieuwe pandendatabank raadplegen op de website van de stad. Op die manier wil de stad de invulling van leegstaande handelspanden een duwtje in de rug geven.

Handelspanden inventariseren

Samen met intercommunale Interleuven inventariseert de stad Aarschot de handelspanden die momenteel leegstaan in het kernwinkelgebied. Deze informatie bundelen ze in de pandendatabank. Dat is als het ware een gratis immoloket in een jasje van de stad. Schepen van Lokale Economie Mattias Paglialunga: “De pandendatabank kan een belangrijk instrument worden om leegstaande panden te activeren, zoals het pop-upbeleid al aangetoond heeft.”

Handelspanden invullen
Enerzijds kunnen ondernemers de pandendatabank raadplegen om een geschikt handelspand voor hun project te vinden. Anderzijds is de pandendatabank voor eigenaars van leegstaande handelspanden in het kernwinkelgebied een handig hulpmiddel in hun zoektocht naar huurders of kopers. Met dit project creëert de stad Aarschot een extra wapen in de strijd tegen leegstand.

De pandendatabank is een welkom duwtje in de rug voor de invulling van leegstaande handelspanden. Op die manier draagt ze bij aan een aangenaam kernwinkelgebied. De pandendatabank is beschikbaar op www.aarschot.be/pandendatabank.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer