Aarschot opent nieuwe straat op bedrijventerrein Witte Molen

Stefan Van de Weyer
1 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Op donderdag 1 november krijgt de stad Aarschot er officieel een nieuwe straat bij: de 9de Liniestraat. Die straat werd aangelegd op het nieuwe bedrijventerrein Witte Molen langs de Herseltsesteenweg. Het is in die omgeving dat de soldaten van het 9de Linieregiment onder leiding van kapitein Gilson Aarschot verdedigden bij de inval van de Duitsers in augustus 1914.

De Vriendenkring van het 9de Linieregiment komt op donderdag 1 november samen aan het monument van de 9de Linie. Ze brengen eer aan de slachtoffers en leden van het 9de Linieregiment. De inval van de Duitsers in augustus 1914 wordt herdacht. Het is op de locatie van de nieuwe 9de Liniestraat dat het regiment onder leiding van kapitein Gilson standhield.

De 9de Liniestraat loopt door het nieuwe bedrijventerrein Witte Molen. Die compacte bedrijvenzone richt zich vooral op KMO’s. In totaal zijn er zeventien nieuwe bedrijfskavels, waarvan er al vijftien verkocht zijn. Op één kavel is er al een bedrijf gevestigd. Een tweede project is in realisatie en een derde in aanvraag. Op een andere kavel worden momenteel achttien bedrijfsunits gebouwd.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer