Aantal werkzoekenden daalt

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Eind november 2018 telde Vlaams-Brabant 26.887 niet-werkende werkzoekenden. Dat was 7 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Een minderheid van de Vlaams-Brabantse werkzoekenden woonde bovendien in de regio Leuven (46,2 procent, tegenover 53,8 procent in regio Vilvoorde).

Uit het maandrapport blijkt dat de werkloosheidsgraad in Vlaams-Brabant momenteel op 5,1 procent ligt. Een half procentpunt lager dan eind november 2017. Het laagste cijfer voor november sinds november 2008. In regio Leuven ligt de werkloosheid met 4,9 procent het laagst. In regio Vilvoorde ligt deze met 5,4 procent iets hoger, maar nog altijd een stuk onder het Vlaams gemiddelde van 6,1 procent.

Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant: “De lage werkloosheidsgraad is tekenend voor de huidige krapte op de arbeidsmarkt. Om alle vacatures in te vullen hebben we al het beschikbare talent nodig. Ook zij die momenteel een grotere afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Het is de opdracht van VDAB, al onze partners en werkgevers om alle drempels zoveel mogelijk weg te werken zodat werkzoekenden alle kansen hebben om de vacatures in te vullen.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans