Aantal vacatures neemt toe

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In september 2018 ontving VDAB voor Vlaams-Brabant 2.971 vacatures rechtstreeks van bedrijven. Dit brengt het jaartotaal op 33.343 rechtstreekse vacatures: 7,8% meer dan een jaar geleden. Daarvan stonden er eind mei 6.354 vacatures open.

Meer dan 4 op 10 van alle vacatures was de voorbije 12 maanden gericht aan hooggeschoolden. Daarnaast was 36,3% zonder studievereiste en 21,9% voor middengeschoolden. Deze laatste groep vacatures steeg op jaarbasis wel het sterkst (+15%). Bij de openstaande vacatures steeg het aandeel vacatures voor middengeschoolden naar 25,5%.

Hoewel de sector ‘informatica, media en telecom’ in beide regio’s een daling kende van de vacatures op jaarbasis, bleef de vraag naar IT-profielen over alle sectoren heen wel gelijk.

Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant: “Heel wat bedrijven uit verschillende sectoren zoeken IT-profielen, wat door de krapte van deze profielen op de arbeidsmarkt een moeilijke zoektocht is. Eén op vier van de ontvangen vacatures voor IT-profielen in de voorbije 12 maanden staat open. VDAB organiseert ter ondersteuning van bedrijven op regelmatig tijdstip een jobbeurs ICT. Deze is op 13 november al aan zijn 10de editie toe.”

Praktische info: dinsdag 13/11 om 9 uur in het VDAB-opleidingscentrum in Heverlee.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans