Aantal vacatures blijft stijgen in Vlaams-Brabant

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Eind november ontving VDAB voor Vlaams-Brabant een jaartotaal van 33.674 NEC-vacatures (zonder vacatures van werving- en selectiekantoren en zonder uitzendopdrachten) rechtstreeks van bedrijven. Dit zijn er 6,1 procent meer dan in november 2017.

De stijging van vacatures zit vooral bij deze die VDAB vanuit de kmo’s ontvangt. In regio Vilvoorde waren de voorbije 12 maanden iets meer dan 6 op 10 de vacatures afkomstig vanuit kmo’s. In regio Leuven was dit zelfs het geval voor twee op drie vacatures. In vergelijking met vorig jaar steeg het aandeel van kmo’s binnen de vacatures.  In beide regio’s zijn het de kmo’s die voor het stijgend aantal vacatures zorgen (respectievelijk +19,2 procent voor Vilvoorde en +8,9 procent voor Leuven). De vacatures voor grote ondernemingen daalden, met 6,9 procent voor Vilvoorde en 3,2 procent voor Leuven.

Johan Viaene, directeur VDAB Vlaams-Brabant: “De vraag naar nieuwe werknemers bij kmo’s nam sterk toe het voorbije jaar. Een teken dat veel van hen groeien. Door de huidige krapte op de arbeidsmarkt is het voor hen niet makkelijk om de juiste profielen te vinden. VDAB tracht met een uitgebreide dienstverlening werkgevers hier zoveel mogelijk bij te ondersteunen. Tijdens de voorbije IBO-dag bereikten we 2.664 werkgevers in Vlaams-Brabant, momenten waar ook onze medewerkers veel leren over de noden van werkgevers.”

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans