Aantal overnachtingen in Vlaams-Brabant zit in de lift

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Uit de cijfers van Toerisme Vlaanderen blijkt dat er in de eerste zeven maanden van dit jaar 1.313.800 overnachtingen werden geregistreerd in Vlaams-Brabant. Dat zijn er 143.716 meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Dit komt overeen met een stijging van 14,3 procent en hiermee scoort Vlaams-Brabant beter dan het gemiddelde in Vlaanderen (stijging van 11,3 procent). Het is zelfs de sterkste stijger in Vlaanderen.

Met deze goede cijfers is het toerisme in Vlaams-Brabant opnieuw op weg naar een recordjaar. 2017 was met 2.032.932 overnachtingen het beste jaar ooit en als deze positieve trend zich voortzet, zal 2018 dit record sterk overstijgen.

“Met ‘Iedereen Toerist’ trekt Toerisme Vlaams-Brabant ook volop de kaart van toegankelijkheid. Het voorzien van de nodige investeringen in dit kader is voor veel toeristische ondernemers op financieel vlak geen evidentie. Daarom lanceerden we eind november een subsidie-oproep ter ondersteuning van de sector om de toegankelijkheid in kleinschalige logies en fietscafés te verhogen”, aldus gedeputeerde Monique Swinnen.

Drempels verlagen of zelfs wegnemen en de vrijetijdsparticipatie verhogen van elke persoon, ongeacht zijn of haar beperking, is het doel van deze oproep. Met deze subsidie steunt Toerisme Vlaams-Brabant ondernemers die de uitdaging aangaan om de inclusie en toegankelijkheid te verhogen in hun logies of fietscafé.

Meer informatie en de subsidie aanvragen kan via www.toerismevlaamsbrabant.be/subsidie-toegankelijkheid

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans