Aantal Leuvense horecazaken stijgt

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

Leuven telt op dit moment meer horecazaken dan vorig jaar op dit moment. De toename is verbazend, zeker gezien de vele faillissementen in de getergde horecasector. Toch baart het circulatieplan nog veel ondernemers kopzorgen.

Eind 2016 telde Groot Leuven 655 horecazaken, daarbij welgeteld 406 brasseries en restaurants, 170 cafés en 33 zaken die logies aanboden. In de sector waren 312 zelfstandigen en 2.310 vaste medewerkers actief.

Het verkeerscirculatieplan brengt wel kopzorgen met zich mee. Zestig tot zeventig procent van de klanten van deze horecazaken is uitermate ontevreden met de huidige gang van zaken zoals onder andere de bereikbaarheid van de zaken en de onduidelijke parkeerreglementering. Ook een versoepeling van de leveringstijden zou wenselijk zijn, gezien uit een eerdere bevraging aan het licht kwam dat de leveranciers door de veranderde leveringstijden vijftien tot twintig procent minder goederen kunnen leveren. De hotelsector op zijn beurt is ontevreden de beperkte beschikbaarheid van taxistandplaatsen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer