Aantal inbraken daalt in politiezone Lubbeek

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

In 2018 is het aantal inbraken in de politiezone Lubbeek opnieuw gedaald. Met 201 inbraken – geregistreerd in de vier gemeenten samen – had de politiezone het veiligste jaar sinds 2011.

Er waren een kwart minder inbraken dan in 2017 (-25%). Ten opzichte van het topjaar 2015 was er zelfs een daling van 44%.

Vorig jaar waren er het minste inbraken in Lubbeek (30), gevolgd door Holsbeek (47) en Boutersem (49). Bierbeek telde 75 inbraken, maar ook dat was een daling ten opzichte van de vorige jaren.

Het aantal woningen en gebouwen waar de inbrekers effectief binnen raakten, lag nog een stuk lager. In de cijfers werden ook de pogingen tot inbraak meegerekend, en de inbraken in tuinhuisjes. In een kwart van de gevallen bleef het bij een poging en raakten de dieven niet binnen.

Goede sloten op ramen en deuren blijven dan ook de belangrijkste maatregel om diefstal te vermijden. Elke inwoner van de politiezone Lubbeek kan gratis een beroep doen op technopreventief advies. Een vrijwilliger aangesteld door de politiezone komt dan aan huis advies geven over een betere beveiliging. Wie daarin geïnteresseerd is, kan contact opnemen met het politiekantoor van zijn gemeente.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans