Aangenaam wonen in nieuwe assistentiewoning

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Vorige week werd in Hoegaarden het startsein gegeven voor de bouw van Residentie Brouwketel met twintig nieuwe individuele assistentiewoningen. Deze erkende assistentiewoningen zijn bedoeld voor zelfstandig wonende senioren, alleenstaanden of koppels, die zichzelf nog kunnen behelpen, maar die mogelijk toch wat hulp nodig hebben in de vorm van diensten en zorgen op maat. Palend aan de residentie bouwt vzw Stijn-Kamiano twintig studio’s voor mensen met een niet-aangeboren hersenletsel.

“De combinatie van de twee projecten is uniek”, zegt Frederik Theys van immokantoor De Vastgoedtafel. “In een aantal gevallen doen beheerders van assistentiewoningen een beroep op externe zorgverleners, waardoor er soms heel wat tijd verloren gaat indien onmiddellijke assistentie vereist is. Bij dit nieuwe project is steeds iemand in de buurt om hulp te bieden indien dit nodig is.”

Residentie Brouwketel is rustig gelegen in de groene omgeving van het Kouterhof. Residenten wonen er op een boogscheut van het dorpscentrum en kunnen daardoor makkelijk participeren aan het sociale leven in de gemeente.

Iedere woning omvat een leefruimte, een slaapkamer (sommige twee), een badkamer, een berging en een terras. Prijzen zijn er vanaf 183.000 euro, exclusief kosten. De woningen worden verkocht in volle eigendom. Aangezien het om assistentiewoningen gaat, geldt hier een BTW-tarief van 12 in plaats van 21 procent.

Frederik Theys: “De woningen kunnen worden aangekocht om ze zelf te bewonen, eventueel in de toekomst, of als investering. Het rendement ligt veel hoger dan wat banken momenteel aan intresten bieden.”

Info: www.devastgoedtafel.be, info@devastgoedtafel.be, 0488 55 22 95 en 0489 50 05 95

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans