83.683 bezoekers voor STUK in 2018

In het derde jaar als Huis voor Dans, Beeld en Geluid ontving STUK 83.683 bezoekers. Dat zijn er ongeveer 1.500 meer dan in 2017. Enkele opvallende vaststellingen.

fABULEUS, het huisgezelschap voor de werking Jong Publiek, blijft een belangrijke motor in het publieksverhaal. Met opvallende producties van onder meer Jan Martens en Michiel Vandevelde speelde fABULEUS voor volle zalen. Zowel de school- als de avondvoorstellingen brachten veel jonge podiumliefhebbers op de been.

In het najaar van 2018 lanceerde STUK een nieuw, uitgebreid sound-programma, met gevarieerde concerten en uitdagende geluidskunst. De vrijwel uitverkochte concerten van Tomoko Sauvage (en haar smeltende ijsblokken) en Aya Suzuki (Nine Bells) tonen aan dat dit nieuwe luik in de smaak valt bij een breed publiek.

Het jaarlijkse kunstenfestival Artefact was opnieuw een sterkhouder van het programma. In februari 2018 bezochten meer dan 15.000 mensen de editie This Rare Earth – Stories from Below. Op 21 februari opent Artefact 2019 onder de titel Parallel Crossings.

“Als Huis voor Dans, Beeld en Geluid werkt STUK ook in 2019 verder aan een scherp, verrassend en vernieuwend programma dat toch een ruim publiek aanspreekt”, aldus STUK-directeur Steven Vandervelden.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans